Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędna w smaku, szybka w przygotowaniu wytrwana tarta z pieczarkami, salami i camembertem może być nie tylko świetną opcją na obiad, kolację, posiłek do pracy, ale także super sprawdzi się na imprezie.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2122
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 375
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 796
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2122
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 375
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 796
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Składniki
Formę na tartę wyłożyć ciastem lekko dociskając. Spód nakłóć kilkukrotnie widelcem. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na łyżce oleju, na mocnym gazie do odparowania wody i zarumienienia. Wyłożyć na spód ciasta, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pokrojonego na plastry camemberta i plastry salami.
Jajka roztrzepać ze śmietaną i przyprawami. Składniki zalać masą jajeczną i wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na ok. 25-30 minut, aż ciasto się upiecze, a wierzch zetnie i zarumieni. Podawać na ciepło lub na zimno.