Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędna w smaku, szybka w przygotowaniu wytrwana tarta z pieczarkami, salami i camembertem może być nie tylko świetną opcją na obiad, kolację, posiłek do pracy, ale także super sprawdzi się na imprezie.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 141
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 472
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 141
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 472
Składniki
Formę na tartę wyłożyć ciastem lekko dociskając. Spód nakłóć kilkukrotnie widelcem. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na łyżce oleju, na mocnym gazie do odparowania wody i zarumienienia. Wyłożyć na spód ciasta, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pokrojonego na plastry camemberta i plastry salami.
Jajka roztrzepać ze śmietaną i przyprawami. Składniki zalać masą jajeczną i wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na ok. 25-30 minut, aż ciasto się upiecze, a wierzch zetnie i zarumieni. Podawać na ciepło lub na zimno.