Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędna w smaku, szybka w przygotowaniu wytrwana tarta z pieczarkami, salami i camembertem może być nie tylko świetną opcją na obiad, kolację, posiłek do pracy, ale także super sprawdzi się na imprezie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 600
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 374
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 600
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 374
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Składniki
Formę na tartę wyłożyć ciastem lekko dociskając. Spód nakłóć kilkukrotnie widelcem. Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć na łyżce oleju, na mocnym gazie do odparowania wody i zarumienienia. Wyłożyć na spód ciasta, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pokrojonego na plastry camemberta i plastry salami.
Jajka roztrzepać ze śmietaną i przyprawami. Składniki zalać masą jajeczną i wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na ok. 25-30 minut, aż ciasto się upiecze, a wierzch zetnie i zarumieni. Podawać na ciepło lub na zimno.