Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi trwa krótko zatem trzeba korzystać.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6366
Składniki
Szparagi umyłem, oczyściłem. Odciąłem zdrewniałe końcówki. Ugotowałem w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut w specjalnym wysokim garnku nie zanurzając główek wkładając do wrzątku. Ugotowane szparagi odcedziłem, przelałem zimną wodą. Mozzarellę pokroiłem w talarki. Śmietanę roztrzepałem dokładnie z żółtkami i musztardą. Dodałem starty żółty, ser i sól. Dokładnie wymieszałem. Ciasto francuskie rozłożyłem w żaroodpornej formie. Brzegi pozawijałem dookoła na wysokość ok 1 cm. Posmarowałem ciasto roztrzepanym żółtkiem. Masę serową wyłożyłem na ciasto i dokładnie wyrównać tak by nie wychodziło za brzegi. Na serze ułożyć równo szparagi. Między nimi rozłożyłem pokrojoną mozzarellę. Całość skropiłem oliwą i wstawiłem do nagrzanego piekarnika. Piekłem ok.25 minut w temp. 200 stopni do zezłocenia.