Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi trwa krótko zatem trzeba korzystać.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 376
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3809
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 376
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3923
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3809
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 553
Składniki
Szparagi umyłem, oczyściłem. Odciąłem zdrewniałe końcówki. Ugotowałem w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut w specjalnym wysokim garnku nie zanurzając główek wkładając do wrzątku. Ugotowane szparagi odcedziłem, przelałem zimną wodą. Mozzarellę pokroiłem w talarki. Śmietanę roztrzepałem dokładnie z żółtkami i musztardą. Dodałem starty żółty, ser i sól. Dokładnie wymieszałem. Ciasto francuskie rozłożyłem w żaroodpornej formie. Brzegi pozawijałem dookoła na wysokość ok 1 cm. Posmarowałem ciasto roztrzepanym żółtkiem. Masę serową wyłożyłem na ciasto i dokładnie wyrównać tak by nie wychodziło za brzegi. Na serze ułożyć równo szparagi. Między nimi rozłożyłem pokrojoną mozzarellę. Całość skropiłem oliwą i wstawiłem do nagrzanego piekarnika. Piekłem ok.25 minut w temp. 200 stopni do zezłocenia.