Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na fasolkę szparagową powoli rozpoczyna się. Zawsze czekamy na te chwile, kiedy można ją w końcu przyrządzić. Dzisiaj proponujemy wytrawną tartę, na cieście francuskim, którą robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika ze stołu.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 90
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 159
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 134
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1214
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 90
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 159
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 134
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 106
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1214
Składniki
Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końcówki, obgotowujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Fasolkę, groszek i sos dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy w formie do pieczenia tarty, nakłuwamy widelcem, lekko podpiekamy w temp 200°C (około 5 min). Żeby ranty nie opadły, to zapiekamy ją z wysypaną fasolą suszoną (którą trzymamy do tart). Na ciasto wykładamy fasolę z groszkiem, zapiekamy 20-25 min w 200°C. Pod koniec można włączyć termoobieg.