Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na fasolkę szparagową powoli rozpoczyna się. Zawsze czekamy na te chwile, kiedy można ją w końcu przyrządzić. Dzisiaj proponujemy wytrawną tartę, na cieście francuskim, którą robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika ze stołu.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 293
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6691
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241378
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2426
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 415
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 293
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6691
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241378
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2426
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 415
Składniki
Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końcówki, obgotowujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Fasolkę, groszek i sos dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy w formie do pieczenia tarty, nakłuwamy widelcem, lekko podpiekamy w temp 200°C (około 5 min). Żeby ranty nie opadły, to zapiekamy ją z wysypaną fasolą suszoną (którą trzymamy do tart). Na ciasto wykładamy fasolę z groszkiem, zapiekamy 20-25 min w 200°C. Pod koniec można włączyć termoobieg.