Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta, którą możemy sobie zaserwować w każdej chwili, bowiem jest prosta i niezbyt skomplikowana. Ciasto kruchutkie , rozpływa się w ustach.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Mąkę rozcieramy z masłem, dodajemy żółtko, wodę i zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wstawiamy do lodówki nawet na ok. 1 godzinę. Można wyjąć po 20 minutach. Brokuł płuczemy, oddzielamy różyczki i obgotowujemy ok 10 min. Wylewamy na sitko ,żeby obciekł z wody. Pierś płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na odrobinie oleju. Ciasto rozwałkowujemy, najlepiej przez folię, ponieważ może się kleić. Wykładamy do formy i wyciskamy na boki. Zapiekamy w piekarniku na termoobiegu 150 st. ok. 10 min. lub bez termoobiegu w 180 st. ok. 15 min. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażoną pierś, brokuł i zalewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami, jajkiem i serem. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach ok. 40 min. Na termoobiegu, krócej.