Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta, którą możemy sobie zaserwować w każdej chwili, bowiem jest prosta i niezbyt skomplikowana. Ciasto kruchutkie , rozpływa się w ustach.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 56
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 784
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1560
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14123
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 56
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 784
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1560
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14123
Składniki
Mąkę rozcieramy z masłem, dodajemy żółtko, wodę i zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wstawiamy do lodówki nawet na ok. 1 godzinę. Można wyjąć po 20 minutach. Brokuł płuczemy, oddzielamy różyczki i obgotowujemy ok 10 min. Wylewamy na sitko ,żeby obciekł z wody. Pierś płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na odrobinie oleju. Ciasto rozwałkowujemy, najlepiej przez folię, ponieważ może się kleić. Wykładamy do formy i wyciskamy na boki. Zapiekamy w piekarniku na termoobiegu 150 st. ok. 10 min. lub bez termoobiegu w 180 st. ok. 15 min. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażoną pierś, brokuł i zalewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami, jajkiem i serem. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach ok. 40 min. Na termoobiegu, krócej.