Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w oryginalnym przepisie do ciasta dodajemy zmielone orzechy, ja dodałam posiekane, są wyczuwalne w cieście a tarta jest jeszcze smaczniejsza
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20143
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 565
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7165
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20143
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 565
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7165
Składniki
1. masło posiekać z mąką, dodać posiekane orzechy, jajko i szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto, wstawić do lodówki, 2. mięso umyć, pokroić w kostkę, rozgrzać łyżkę oleju, usmażyć kurczaka z dodatkiem przyprawy, warzywa ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić, 3. formę do tarty wyłożyć papierem, rozwałkować ciasto, przełożyć do formy, na ciasto wyłożyć zimnego kurczaka i warzywa, 4. jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, wylać na tartę, mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu, 5. tartę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 min w 180 st, pyszna na gorąco i na zimno, smacznego