Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w oryginalnym przepisie do ciasta dodajemy zmielone orzechy, ja dodałam posiekane, są wyczuwalne w cieście a tarta jest jeszcze smaczniejsza
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 966
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
1. masło posiekać z mąką, dodać posiekane orzechy, jajko i szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto, wstawić do lodówki, 2. mięso umyć, pokroić w kostkę, rozgrzać łyżkę oleju, usmażyć kurczaka z dodatkiem przyprawy, warzywa ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić, 3. formę do tarty wyłożyć papierem, rozwałkować ciasto, przełożyć do formy, na ciasto wyłożyć zimnego kurczaka i warzywa, 4. jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, wylać na tartę, mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu, 5. tartę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 min w 180 st, pyszna na gorąco i na zimno, smacznego