Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale polaczenie ciasta francuskiego, slodkich pomidorkow i rozplywajacego sie ustach mascarpone
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2094
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1818
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2094
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1818
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC .Forme wysmarowac tluszczem i lekko skropic woda.Stolnice posypac maka i wylozyc na nia ciasto.Wyciac krazki (wielkosc wg uznania) Nastepnie przelozyc krazki ciasta na blache i uzywajac czubka noza naciac w srodku krazka mniejsze kolko. ( zostawiajac okolo 1cm brzeg)
Na ciasto nalozyc czerwone pesto i rozsmarowac (pomijajac brzegi)Nastepnie nalozyc przekrojone na pol pomidorki (znowu pomijajac brzegi) i wlozyc tarty do pieca na okolo 15min (az brzegi sie podniosa) Na koniec dodac"kleksy" z sereka maskapone i piec az ciasto bedzie mialo zloty kolor a serek sie rozpusci. Podawacna cieplo posypane sola i pieprzem.