Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam, bo jest pyszna.
forma do tarty,
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 283
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14570
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1711
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16781
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 283
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14570
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1711
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16781
Składniki
Formę do tarty natłuścić i wyłożyć ciastem francuskim, przyciąć nadmiar ciasta. Na wierzchu ułożyć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i podpiec w pierniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Szparagi umyć, przyciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na dwa mniejsze kawałki i gotować 2 minuty w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie wyjąć z wody i osuszyć.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle.
Jajka wymieszać ze śmietaną, dodać cebulę, parmezan, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i wylać na podpieczoną tartę.
Na wierzchu ułożyć szparagi. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni.