Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam, bo jest pyszna.
forma do tarty,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8505
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6950
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327383
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8505
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6950
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327383
Składniki
Formę do tarty natłuścić i wyłożyć ciastem francuskim, przyciąć nadmiar ciasta. Na wierzchu ułożyć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i podpiec w pierniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Szparagi umyć, przyciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na dwa mniejsze kawałki i gotować 2 minuty w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie wyjąć z wody i osuszyć.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle.
Jajka wymieszać ze śmietaną, dodać cebulę, parmezan, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i wylać na podpieczoną tartę.
Na wierzchu ułożyć szparagi. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni.