Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam, bo jest pyszna.
forma do tarty,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Formę do tarty natłuścić i wyłożyć ciastem francuskim, przyciąć nadmiar ciasta. Na wierzchu ułożyć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą i podpiec w pierniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Szparagi umyć, przyciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na dwa mniejsze kawałki i gotować 2 minuty w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie wyjąć z wody i osuszyć.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle.
Jajka wymieszać ze śmietaną, dodać cebulę, parmezan, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i wylać na podpieczoną tartę.
Na wierzchu ułożyć szparagi. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni.