Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może nie każdy go kocha bo jednak jest to surowe mięso , ale są tacy którzy go uwielbiają . Tatar bo o nim mowa , jest naszym tradycyjnym przysmakiem . Dobry tatar zależy od jakości mięsa https://www.malgoskawkuchni.com/2020/09/tatar.html
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mieso wyjmuję z opakowań wkładam do głębszej miseczki, dodaję olej lub oliwę oraz wodę mineralną . Dokładnie wyrabiam . Cebulę obieram i kroje w bardzo drobną kostkę . Ogórki kiszone cienko obieram i równiez kroję w drobną kostkę . Z wyrobionego mięsa formuję kotlety , po czym je spłaszczam i robię wgłębienie na zółtko. Tak przygotowane mięso kładę na środku talerza . Dookoła układam cebulę oraz ogórek . Jajko wybijam na dłoń , dzięki czemu ładnie oddzieli się żółtko od białka , które przeleci między palcami . Żółtko wkładam w zagłębienie każdego przygotowanego tatara .
Mięso przygotowuję niedługo przed podaniem , aby nie traciło świeżości . Żółtko również dodaję bezpośrednio przed podaniem . Pieprz i sól podaję osobno na stół i każdy doprawia sobie wedle uznania . Warto spróbować .