Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może nie każdy go kocha bo jednak jest to surowe mięso , ale są tacy którzy go uwielbiają . Tatar bo o nim mowa , jest naszym tradycyjnym przysmakiem . Dobry tatar zależy od jakości mięsa https://www.malgoskawkuchni.com/2020/09/tatar.html
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12449
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5233
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12449
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5233
Składniki
Mieso wyjmuję z opakowań wkładam do głębszej miseczki, dodaję olej lub oliwę oraz wodę mineralną . Dokładnie wyrabiam . Cebulę obieram i kroje w bardzo drobną kostkę . Ogórki kiszone cienko obieram i równiez kroję w drobną kostkę . Z wyrobionego mięsa formuję kotlety , po czym je spłaszczam i robię wgłębienie na zółtko. Tak przygotowane mięso kładę na środku talerza . Dookoła układam cebulę oraz ogórek . Jajko wybijam na dłoń , dzięki czemu ładnie oddzieli się żółtko od białka , które przeleci między palcami . Żółtko wkładam w zagłębienie każdego przygotowanego tatara .
Mięso przygotowuję niedługo przed podaniem , aby nie traciło świeżości . Żółtko również dodaję bezpośrednio przed podaniem . Pieprz i sól podaję osobno na stół i każdy doprawia sobie wedle uznania . Warto spróbować .