Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar

Tatar

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 459

Dodano:

Odsłon: 5055

Może nie każdy go kocha bo jednak jest to surowe mięso , ale są tacy którzy go uwielbiają . Tatar bo o nim mowa , jest naszym tradycyjnym przysmakiem . Dobry tatar zależy od jakości mięsa https://www.malgoskawkuchni.com/2020/09/tatar.html

Składniki

  • * 2 x opakowanie tatara po 230 g każde * 3 świeże dobrej jakości jajka * 5 kiszonych ogórków
  • * 1 duża cebula albo 2, 3 mniejsze * 1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek
  • * Około 3 łyżek wody gazowanej * Pieprz mielony , sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tatar

Przygotowanie

  1. Mieso wyjmuję z opakowań wkładam do głębszej miseczki, dodaję olej lub oliwę oraz wodę mineralną . Dokładnie wyrabiam . Cebulę obieram i kroje w bardzo drobną kostkę . Ogórki kiszone cienko obieram i równiez kroję w drobną kostkę . Z wyrobionego mięsa formuję kotlety , po czym je spłaszczam i robię wgłębienie na zółtko. Tak przygotowane mięso kładę na środku talerza . Dookoła układam cebulę oraz ogórek . Jajko wybijam na dłoń , dzięki czemu ładnie oddzieli się żółtko od białka , które przeleci między palcami . Żółtko wkładam w zagłębienie każdego przygotowanego tatara .

  2. Mięso przygotowuję niedługo przed podaniem , aby nie traciło świeżości . Żółtko również dodaję bezpośrednio przed podaniem . Pieprz i sól podaję osobno na stół i każdy doprawia sobie wedle uznania .
    Warto spróbować .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edekzfabrykikredek 30 października Tatar z opakowania? dla mnie to już gwarancja, że to bylejakość Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń