Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może nie każdy go kocha bo jednak jest to surowe mięso , ale są tacy którzy go uwielbiają . Tatar bo o nim mowa , jest naszym tradycyjnym przysmakiem . Dobry tatar zależy od jakości mięsa https://www.malgoskawkuchni.com/2020/09/tatar.html
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 782
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 266
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 105
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 60
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 782
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 266
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 105
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 60
Składniki
Mieso wyjmuję z opakowań wkładam do głębszej miseczki, dodaję olej lub oliwę oraz wodę mineralną . Dokładnie wyrabiam . Cebulę obieram i kroje w bardzo drobną kostkę . Ogórki kiszone cienko obieram i równiez kroję w drobną kostkę . Z wyrobionego mięsa formuję kotlety , po czym je spłaszczam i robię wgłębienie na zółtko. Tak przygotowane mięso kładę na środku talerza . Dookoła układam cebulę oraz ogórek . Jajko wybijam na dłoń , dzięki czemu ładnie oddzieli się żółtko od białka , które przeleci między palcami . Żółtko wkładam w zagłębienie każdego przygotowanego tatara .
Mięso przygotowuję niedługo przed podaniem , aby nie traciło świeżości . Żółtko również dodaję bezpośrednio przed podaniem . Pieprz i sól podaję osobno na stół i każdy doprawia sobie wedle uznania . Warto spróbować .