Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kanapki na przystawkę, przekąskę czy na kolację smakują wybornie...........SMACZNEGO!!!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
filety śledziowe wymoczyć w wodzie zimnej z 30 minut, wodę wylać i wlać zimne mleko i moczyć z 45 minut, wylać na sitko i dobrze odsączyć z mleka posiekać drobno matiasy wymoczone do miski, dodać drobno pokrojone ogórki kiszone bez skórki i cebulę drobno pokrojoną w kostkę dodać musztardę, pieprz świeżo mielony, cukier i wszystko wymieszać, oleju dodać tyle, aby tatar nie był za luźny, schować do lodówki na 3 godziny, aby smaki się przegryzły jajka ugotowałam w pojemniku silikonowym w mikrofali, do pojemnika wbiłam po 3 jajka "M" (jeśli są "L","XL" to po jednym jajku w pojemniku), wlałam wodę zimną i w mikrofali na 750 Wat 1,5 minuty gotować, wodę wylać przez sitko na pojemniku, lub ugotować jajka tradycyjnie w skorupkach w garnku bułki pszenne kajzerki, każdą pokroić na 3 kromki, posmarować masłem, nałożyć porcję tatara, ułożyć połowę jajka, dodać plastry pomidora, ogórka zielonego, koperek, pieprz mielony posypać kanapki na przystawkę, przekąskę czy na kolację smakują wybornie...........SMACZNEGO!!!