Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka do bardziej wystawnego obiadu.
Chili kroimy bez pestek w drobną kosteczkę. Scieramy skórkę z limonki, dodajemy sok z jabłka, cukier i sok z limonki. Wszystko gotujemy. Po lekkim ostudzeniu dodajemy żelatynę uprzednia namoczoną w zimnej wodzie. Wszystko wylewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą ( jak na fotce) i odstawiamy na noc do zastygnięcia.
Łososia kroimy w 3 mm kostkę.
Awokado przekrawamy na połowę, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy 2 plasterki z każdej połówki awokado. Plasterki układamy na talerzu i natychmiast skrapiamy sokiem z limonki.
Pozostałą część awokado kroimy w kostkę 3 mm.
Awokado delikatnie mieszamy z łososiem uprzednio mocno skropiwszy sokiem z cytrusa. Solimy, pieprzymy oraz dodajemy połowę posiekanego koperku.
Układamy na plasterkach awokado.
Galaretkę kroimy w kostkę i posypujemy nią całą potrawę. Całość dekorujemy koperkiem.
Ps1. Limonkę można zastąpić cytryną.
Ps2. Przepis pochodzi z programu kulinarnego " Kochen mit Martina und Moritz"
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 443
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 479
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 404
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 443
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 479
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 404
Składniki
Chili kroimy bez pestek w drobną kosteczkę. Scieramy skórkę z limonki, dodajemy sok z jabłka, cukier i sok z limonki. Wszystko gotujemy. Po lekkim ostudzeniu dodajemy żelatynę uprzednia namoczoną w zimnej wodzie. Wszystko wylewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą ( jak na fotce) i odstawiamy na noc do zastygnięcia.
Łososia kroimy w 3 mm kostkę. Awokado przekrawamy na połowę, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy 2 plasterki z każdej połówki awokado. Plasterki układamy na talerzu i natychmiast skrapiamy sokiem z limonki. Pozostałą część awokado kroimy w kostkę 3 mm. Awokado delikatnie mieszamy z łososiem uprzednio mocno skropiwszy sokiem z cytrusa. Solimy, pieprzymy oraz dodajemy połowę posiekanego koperku. Układamy na plasterkach awokado.
Galaretkę kroimy w kostkę i posypujemy nią całą potrawę. Całość dekorujemy koperkiem.
Ps1. Limonkę można zastąpić cytryną. Ps2. Przepis pochodzi z programu kulinarnego " Kochen mit Martina und Moritz"
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Przekąski
Jaglanka curry
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Smażone kwiaty cukinii
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko...
Odsłon: 36
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 7480