Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z wieprzowej polędwicy wędzonej

Tatar z wieprzowej polędwicy wędzonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 56

Dodano:

Odsłon: 127

Tatar z wieprzowiny ? Czemu nie ? Mamy ze śledzia, z łososia, z wołowiny wiadomo klasyka, postanowiłam spróbować z wędzonej wieprzowiny, wybór padł na polędwiczkę.

Składniki

  • 1 większa polędwiczka wieprzowa uwędzona
  • 2 małe cebulki
  • 3 ogórki konserwowe obrane ze skórki
  • mały słoiczek marynowanych kurek
  • garstka posiekanego koperku
  • 4 żółtka sparzonych wcześniej jaj
  • sól, pieprz świeżo mielony
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę delikatnie obieramy ze skórki, mielimy w maszynce, dodajemy pieprz, sól i dokładnie wyrabiamy aby mięsko nabrało kleistości, można dodać łyżeczkę oliwy.
    Cebulę, ogórki i grzybki siekamy jak najdrobniej, mieszamy z koperkiem.
    Mięsko dzielimy na porcje dowolnej wielkości, robimy kulki a po środku wgłębienia na żółtka.
    Układamy na półmisku w pewnej odległości od siebie, teraz wkładamy delikatnie żółtka, każdą porcję obkładamy posiekaną mieszanką, wierzch posypujemy pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń