Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar z wieprzowiny ? Czemu nie ? Mamy ze śledzia, z łososia, z wołowiny wiadomo klasyka, postanowiłam spróbować z wędzonej wieprzowiny, wybór padł na polędwiczkę.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101696
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6154
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101696
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6154
Składniki
Polędwiczkę delikatnie obieramy ze skórki, mielimy w maszynce, dodajemy pieprz, sól i dokładnie wyrabiamy aby mięsko nabrało kleistości, można dodać łyżeczkę oliwy. Cebulę, ogórki i grzybki siekamy jak najdrobniej, mieszamy z koperkiem. Mięsko dzielimy na porcje dowolnej wielkości, robimy kulki a po środku wgłębienia na żółtka. Układamy na półmisku w pewnej odległości od siebie, teraz wkładamy delikatnie żółtka, każdą porcję obkładamy posiekaną mieszanką, wierzch posypujemy pieprzem.