Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar z wieprzowiny ? Czemu nie ? Mamy ze śledzia, z łososia, z wołowiny wiadomo klasyka, postanowiłam spróbować z wędzonej wieprzowiny, wybór padł na polędwiczkę.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5321
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1823
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5321
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1823
Składniki
Polędwiczkę delikatnie obieramy ze skórki, mielimy w maszynce, dodajemy pieprz, sól i dokładnie wyrabiamy aby mięsko nabrało kleistości, można dodać łyżeczkę oliwy. Cebulę, ogórki i grzybki siekamy jak najdrobniej, mieszamy z koperkiem. Mięsko dzielimy na porcje dowolnej wielkości, robimy kulki a po środku wgłębienia na żółtka. Układamy na półmisku w pewnej odległości od siebie, teraz wkładamy delikatnie żółtka, każdą porcję obkładamy posiekaną mieszanką, wierzch posypujemy pieprzem.