Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar ze śledzia Magdy Gessler przygotujesz z dodatkiem jabłka i grzybków marynowanych. Te składniki sprawiają, że staje się on nieco słodszy, ale jednocześnie aromatyczny. Sprawdź przepis!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Na dnie naczynia rozsmaruj majonez z musztardą. Filety ze śledzia pokrój w drobną kostkę. Ułóż na wcześniej nałożony sos. Następnie obierz jabłko, wytnij z niego gniazda nasienne i drobno posiekaj. To samo zrób z ogórkami kiszonymi. Odciśnij delikatnie sok.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, grzybki marynowane także. Kiedy jajka się ugotują, posiekaj je w kostkę. Na filetach ze śledzi ułóż warswę jajek, jabłka, grzybków, ogórków, a następnie cebuli czerwonej. W połowie układania składników posól i popieprz całość. Posyp świeżym koprem.