Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar ze śledzia Magdy Gessler przygotujesz z dodatkiem jabłka i grzybków marynowanych. Te składniki sprawiają, że staje się on nieco słodszy, ale jednocześnie aromatyczny. Sprawdź przepis!
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 723
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 134
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 64
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 41
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 723
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 134
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 64
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 41
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Na dnie naczynia rozsmaruj majonez z musztardą. Filety ze śledzia pokrój w drobną kostkę. Ułóż na wcześniej nałożony sos. Następnie obierz jabłko, wytnij z niego gniazda nasienne i drobno posiekaj. To samo zrób z ogórkami kiszonymi. Odciśnij delikatnie sok.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, grzybki marynowane także. Kiedy jajka się ugotują, posiekaj je w kostkę. Na filetach ze śledzi ułóż warswę jajek, jabłka, grzybków, ogórków, a następnie cebuli czerwonej. W połowie układania składników posól i popieprz całość. Posyp świeżym koprem.