Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek. To danie, które łączy chrupiące pieczywo, aromatyczne grzyby i rozpływający się ser, tworząc smakowitą kompozycję idealną na każdą okazję. Sprawdź mój przepis i przekonaj się, jak łatwo przygotować je w domu!
patelnia, foremka do piekarnika
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 293
Składniki
Pieczarki umyj i drobno pokrój w kosteczkę, ewentualnie zetrzyj na grubej tarce.
Cebulę drobno pokrój.
Na patelnię wlej odrobinę oleju i dodaj cebulę. Smaż krótko, następnie dodaj pokrojone pieczarki, dokładnie wymieszaj i smaż do wyparowania wody.
W międzyczasie wędlinę pokrój w kosteczkę.
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środki, pokrusz je do miseczki.
Pieczarki dopraw solą i pieprzem i przełóż na patelnię pokrojoną szynkę. Dokładnie wymieszaj.
Następnie na patelnię dodaj pokruszoną bagietkę z miseczki, wymieszaj i wyłącz palnik.
Na koniec dodaj serek twarożek (u mnie ze szczypiorkiem i cebulką) oraz 100 g tartego żółtego sera.
Całość dokładnie wymieszaj i farsz nakładaj łyżką na wydrążone bagietki.
Bagietki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut do zrumienienia.
Zapiekanki na koniec polej ketchupem i udekoruj siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!