Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek. To danie, które łączy chrupiące pieczywo, aromatyczne grzyby i rozpływający się ser, tworząc smakowitą kompozycję idealną na każdą okazję. Sprawdź mój przepis i przekonaj się, jak łatwo przygotować je w domu!
patelnia, foremka do piekarnika
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5592
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5592
Składniki
Pieczarki umyj i drobno pokrój w kosteczkę, ewentualnie zetrzyj na grubej tarce.
Cebulę drobno pokrój.
Na patelnię wlej odrobinę oleju i dodaj cebulę. Smaż krótko, następnie dodaj pokrojone pieczarki, dokładnie wymieszaj i smaż do wyparowania wody.
W międzyczasie wędlinę pokrój w kosteczkę.
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środki, pokrusz je do miseczki.
Pieczarki dopraw solą i pieprzem i przełóż na patelnię pokrojoną szynkę. Dokładnie wymieszaj.
Następnie na patelnię dodaj pokruszoną bagietkę z miseczki, wymieszaj i wyłącz palnik.
Na koniec dodaj serek twarożek (u mnie ze szczypiorkiem i cebulką) oraz 100 g tartego żółtego sera.
Całość dokładnie wymieszaj i farsz nakładaj łyżką na wydrążone bagietki.
Bagietki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut do zrumienienia.
Zapiekanki na koniec polej ketchupem i udekoruj siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!