Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek. To danie, które łączy chrupiące pieczywo, aromatyczne grzyby i rozpływający się ser, tworząc smakowitą kompozycję idealną na każdą okazję. Sprawdź mój przepis i przekonaj się, jak łatwo przygotować je w domu!
patelnia, foremka do piekarnika
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3862
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422977
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3862
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422977
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2536
Składniki
Pieczarki umyj i drobno pokrój w kosteczkę, ewentualnie zetrzyj na grubej tarce.
Cebulę drobno pokrój.
Na patelnię wlej odrobinę oleju i dodaj cebulę. Smaż krótko, następnie dodaj pokrojone pieczarki, dokładnie wymieszaj i smaż do wyparowania wody.
W międzyczasie wędlinę pokrój w kosteczkę.
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół i wydrąż środki, pokrusz je do miseczki.
Pieczarki dopraw solą i pieprzem i przełóż na patelnię pokrojoną szynkę. Dokładnie wymieszaj.
Następnie na patelnię dodaj pokruszoną bagietkę z miseczki, wymieszaj i wyłącz palnik.
Na koniec dodaj serek twarożek (u mnie ze szczypiorkiem i cebulką) oraz 100 g tartego żółtego sera.
Całość dokładnie wymieszaj i farsz nakładaj łyżką na wydrążone bagietki.
Bagietki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut do zrumienienia.
Zapiekanki na koniec polej ketchupem i udekoruj siekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!