Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta, szybka przekąska - tortilla z kurczakiem. Przekąska bardzo smaczna. Polecam
patelnia, nóż, miska, folia aluminiowa,
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Składniki
Filet z kurczaka po oczyszczeniu i osuszeniu pokroić włożyć do miski dodać przyprawy i olej wymieszać . Odłożyć na 30 minut w celu przegryzienia smaków. Następnie włożyć na rozgrzaną patelnię i podsmażyć do miękkości. Wystudzić. Warzywa po umyciu i osuszeniu pokroić - ogórka w półplasterki, pomidory w kostkę a cebulę w piórka, a sałatę zieloną porwać na kawałki. Składniki sosu wymieszać ze sobą. Placki tortilli podsmażać na suchej patelni następnie każdą posmarować przygotowanym sosem na każdej rozłożyć porwaną na kawałki sałatę zieloną, porcję pomidora, ogórka oraz cebuli i podsmażonego kurczaka , polać sosem i zwinąć dół do góry i w rożek. Spód owinąć folią aluminiową. Smacznego
Podsmażenie filetu.
Przygotowanie warzyw.
Przygotowanie tortilli.
Tortilla gotowa do podania.