Do góry

Przekąski Przepis na:

Tortilla z młodych warzyw

Tortilla z młodych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16501

Dodano:

Odsłon: 2867

Wegetariańska wersja tortilli

Składniki

  • 400 g młodych małych ziemniaków
  • 200 g kalarepy
  • mała cebula
  • 150 g młodej marchewki
  • kilka rzodkiewek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g groszku cukrowego w strąkach
  • 4 jajka
  • sóol
  • czarny pieprz
  • 2 łyzki posiekanej pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, kalarepę, marchew i rzodkiewkę umyłem, obrałem, pokroiłem w cienkie plasterki.
    Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy. Plasterki ziemniaków smażyłem przez 10 minut, stale je obracałem.
    Cebulę pokroiłem w kostkę. Groszek umyłem, oczyściłem. Oba składniki dodałem do ziemniaków razem z kalarepą, marchwią i pozostałą oliwą, smażyłem razem na średnim ogniu przez kolejne 10 minut. Posoliłem, popieprzyłem.

    Jajka rozmąciłem z pietruszką, solą i pieprzem, polałem smażone warzywa, pozostawiłem pod przykryciem, aby jajka się ścięły, a całość przyrumieniła się od spodu.
    Tortillę przełożyłem na talerz, ponownie przerzuciłem na patelnię i również przyrumieniłem z drugiej strony.
    Upieczoną tortillę wyłożyłem, pokroiłem na kawałki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń