Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska wersja tortilli
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12337
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12337
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5414
Składniki
Ziemniaki, kalarepę, marchew i rzodkiewkę umyłem, obrałem, pokroiłem w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy. Plasterki ziemniaków smażyłem przez 10 minut, stale je obracałem. Cebulę pokroiłem w kostkę. Groszek umyłem, oczyściłem. Oba składniki dodałem do ziemniaków razem z kalarepą, marchwią i pozostałą oliwą, smażyłem razem na średnim ogniu przez kolejne 10 minut. Posoliłem, popieprzyłem. Jajka rozmąciłem z pietruszką, solą i pieprzem, polałem smażone warzywa, pozostawiłem pod przykryciem, aby jajka się ścięły, a całość przyrumieniła się od spodu. Tortillę przełożyłem na talerz, ponownie przerzuciłem na patelnię i również przyrumieniłem z drugiej strony. Upieczoną tortillę wyłożyłem, pokroiłem na kawałki.