Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Energia: 494 kcal Węglowodany: 36 g Tłuszcz: 24 g Białko: 29 g
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 314
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 314
Składniki
1. Jajko wybij na głęboki talerz, dolej mleko. Całość dokładnie wymieszaj widelcem do uzyskania jednolitej masy. 2. Chleb maczaj w masie jajecznej. Na patelni rozgrzej masło. Smaż na nim tosty, z obu stron na złot kolor. 3. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj i odsącz z nadmiaru soku. Dopraw ulubionymi ziołami oraz pieprzem. 4. Tosty wyłóż na talerz. Ułóż na nich kawałki mozzarelli i salsę. Opcjonalnie dodaj świeże liście bazylii.