Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twoi najbliżsi przepadają za daniami z kaszanką w roli głównej? Zaskocz ich i przygotuj tosty, w których głównym składnikiem będzie właśnie ten polski wyrób. Takie grzanki możesz zaserwować zarówno na kolację, jak i podczas uczty z grillem w tle.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 900
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 900
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Cebulkę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki kaszankę bez skóry. Smaż wszystko przez 2 minuty. Na sam koniec dorzuć pokrojone w drobną kosteczkę ogórki konserwowe. Dopraw wszystko solą, pieprzem, majerankiem. W międzyczasie przygotuj chleb tostowy. Każdą kanapkę składająca się z dwóch kawałków chlebka, wyłóż swoim ulubionym żółtym serem. Na wierzch tostów wyłóż kaszankę. Zrób z nich małe gniazdko, w które w późniejszym czasie wbijesz jajko.
Formę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wyłóż na nie tosty z serem i kaszanką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20-25 minut. Gdy ser zacznie się roztapiać, w każde gniazdko z kaszanki wbij jajko i piecz dalej.
Tosty podawaj na ciepło lub po lekkim wystudzeniu.