Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty z masłem orzechowym i bananem

Tosty z masłem orzechowym i bananem

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 790

Dodano:

Odsłon: 170

Banan i masło orzechowe to połączenie wręcz doskonałe, więc chrupiące tosty z ich dodatkiem okazały się hitem na podwieczorek.

Składniki

  • 16 kromek chleba tostowego
  • 3 banany
  • ok. 16 łyżeczek masła orzechowego (może być więcej lub mniej w zależności od konsystencji)
  • miód do podania (opcjonalnie)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banany obieramy ze skórki i kroimy w plastry.

    Wszystkie kromki chleba tostowego smarujemy masłem orzechowym, na ośmiu układamy pokrojone kawałki bananów i przykrywamy pozostałymi kromkami masłem orzechowym do środka.

    Tak przygotowane "kanapki" opiekamy na rumiano w rozgrzanym opiekaczu/sandwichu.

    Po wyciągnięciu z opiekacza tosty polewamy miodem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń