Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planujesz przygotować śledzie na święta lub sylwestrową imprezę? Koniecznie przetestuj przepis na śledzie po kaszubsku. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dlatego bez trudu znajdziesz chwilę,aby zrobić je w ferworze świątecznych przygotowań.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3020
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3020
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Składniki
Śledzie namocz przez 2-3 godziny. Odsącz je, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Gdy się zeszkli wlej koncentrat pomidorowy, wodę, olej, ocet. Dosyp cukier. Wymieszaj. Dodaj również pokrojone drobno ogórki, ziele i liście laurowe. Dopraw. Duś ok. 15 minut.
Wszystko ułóż na półmisku, ostudź, przykryj i włóż do lodówki na całą noc. Pyszne, tradycyjne danie gotowe. Idealne na przystawkę i świąteczną przekąskę.