Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planujesz przygotować śledzie na święta lub sylwestrową imprezę? Koniecznie przetestuj przepis na śledzie po kaszubsku. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dlatego bez trudu znajdziesz chwilę,aby zrobić je w ferworze świątecznych przygotowań.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2107
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
Śledzie namocz przez 2-3 godziny. Odsącz je, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Gdy się zeszkli wlej koncentrat pomidorowy, wodę, olej, ocet. Dosyp cukier. Wymieszaj. Dodaj również pokrojone drobno ogórki, ziele i liście laurowe. Dopraw. Duś ok. 15 minut.
Wszystko ułóż na półmisku, ostudź, przykryj i włóż do lodówki na całą noc. Pyszne, tradycyjne danie gotowe. Idealne na przystawkę i świąteczną przekąskę.