Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planujesz przygotować śledzie na święta lub sylwestrową imprezę? Koniecznie przetestuj przepis na śledzie po kaszubsku. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dlatego bez trudu znajdziesz chwilę,aby zrobić je w ferworze świątecznych przygotowań.
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1486
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1486
Składniki
Śledzie namocz przez 2-3 godziny. Odsącz je, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Gdy się zeszkli wlej koncentrat pomidorowy, wodę, olej, ocet. Dosyp cukier. Wymieszaj. Dodaj również pokrojone drobno ogórki, ziele i liście laurowe. Dopraw. Duś ok. 15 minut.
Wszystko ułóż na półmisku, ostudź, przykryj i włóż do lodówki na całą noc. Pyszne, tradycyjne danie gotowe. Idealne na przystawkę i świąteczną przekąskę.