Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna dla dzieci do szkoły lub do pracy.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm , rondelek, nóż , deska
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22280
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 128
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 142
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22280
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 128
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 142
Składniki
Szpinak umyć. W rondelku rozpuścić masło , wrzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową , usmażyć. 2 jajka ugotować na twardo , obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Majonez wymieszać z keczupem. Ciasto francuskie rozłożyć posmarować szpinakiem.
Ułożyć ser oraz schab naprzemiennie.
Posmarować majonezem z keczupem, posypać serem rolando.
Posypać utartymi jajkami, wzdłuż jednego brzegu ułożyć paski papryki.
Zwinąć w roladę.
Blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem. Zwinięte ciasto ciąć po skosie układać w blaszce. Jajko roztrzepać , posmarować , posypać sezamem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić na kratce.