Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna dla dzieci do szkoły lub do pracy.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm , rondelek, nóż , deska
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 508
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2666
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2699
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 508
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2666
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2699
Składniki
Szpinak umyć. W rondelku rozpuścić masło , wrzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową , usmażyć. 2 jajka ugotować na twardo , obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Majonez wymieszać z keczupem. Ciasto francuskie rozłożyć posmarować szpinakiem.
Ułożyć ser oraz schab naprzemiennie.
Posmarować majonezem z keczupem, posypać serem rolando.
Posypać utartymi jajkami, wzdłuż jednego brzegu ułożyć paski papryki.
Zwinąć w roladę.
Blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem. Zwinięte ciasto ciąć po skosie układać w blaszce. Jajko roztrzepać , posmarować , posypać sezamem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić na kratce.