Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska z ciasta francuskiego ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Idealna na ciepło lub zimno, posypana kminkiem. Pycha.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 108
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 108
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Składniki
Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż do odparowania wody.
Następnie dodaj śmietanę, ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zostaw do wystygnięcia. Suszone pomidory pokrój w kostkę lub paski.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym z nich połóż łyżkę farszu a na nim kilka suszonych pomidorów, następnie sklej boki tworząc trójkąty. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zrób nacięcie na środku. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st. do złotego koloru. Podaj na ciepło lub na zimno. Polecam.