Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska z ciasta francuskiego ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Idealna na ciepło lub zimno, posypana kminkiem. Pycha.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2741
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3210
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2741
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3210
Składniki
Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż do odparowania wody.
Następnie dodaj śmietanę, ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zostaw do wystygnięcia. Suszone pomidory pokrój w kostkę lub paski.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym z nich połóż łyżkę farszu a na nim kilka suszonych pomidorów, następnie sklej boki tworząc trójkąty. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zrób nacięcie na środku. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st. do złotego koloru. Podaj na ciepło lub na zimno. Polecam.