Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nóż naostrzony
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9082
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4774
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 631
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9082
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4774
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 631
Składniki
Najlepiej jest wykroić prostokątny kawałek łatwy do późniejszego krojenia w plastry. Tuńczyka obtacza się w oleju i sezamie i smaży dosłownie po minucie na każdym boku, będzie widać bielejące mięso. Można też podsmażyć tuńczyka i potem posypać go prażonym sezamem. Mi najbardziej smakuje podany jako sashimi i nigiri z sosem sojowym, wasabi i z imbirem marynowanym.
Smacznego :)