Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to klasyczna pizza ale w innym wydaniu,z dodatkami które komponujemy według siebie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże,dodajemy mąkę ok.6 łyżek,cukier i ciepłą wodę.Dokładnie mieszamy i zostawiamy na ok.10 minut. Po tym czasie dodajemy do zaczynu mąkę, oliwę,sól i oregano.Wyrabiamy ciasto.Można wyrobić ręką w misce lub wyłożyć wszystko na stolnicę.Jeśli ciasto ciężko się nam zagniata dodajemy wodę,jeśli za bardzo się klei dodajemy jeszcze trochę mąki.Ciasto chwilę wyrabiamy,ma być sprężyste i elastyczne Odkładamy je na 30 min.do wyrośnięcia najlepiej w ciepłym miejscu.Gdy ciasto już podrośnie odrywamy kawałek i wałkujemy na duży prostokąt. W międzyczasie przygotowujemy sos.Koncentrat mieszamy z oliwą ,czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu.Dodajemy także keczup, jeśli chcemy i przyprawy.Dokładnie mieszamy. Wracamy do naszego ciasta :).Szerszą połowę smarujemy sosem i na nim układamy nasze dodatki:kiełbasę pokrojoną w kostkę lub szynkę pokrojoną w paseczki,może być cebulka,na to dajemy starty żółty ser,przyprawy i zaginamy tak jak na zdjęciu i zalepiamy brzegi. Kroimy na pionowe paski.Następnie zawijamy okręcając jeden i drugi koniec. Nasze twisterki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na złoty kolor w temp.180C. Gotowe :) SMACZNEGO!!!!