Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tymbaliki, inaczej nazywane również galantyną to niekwestionowany hit każdej z imprez. Są bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle efektowne. Najlepiej smakują podane z kawałkiem cytryny lub z odrobiną octu.
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 164
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 701
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 70
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 154
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 164
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 701
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 70
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 154
Składniki
Cebulę opal na ogniu. Udka z kurczaka wraz z obranymi marchewkami, pietruszką, selerem, opaloną cebulą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim włóż do garnka i zalej wodą, tak by przykryła wszystkie składniki. Gotuj na wolnym ogniu. Po około 40 minutach dodaj sporą szczyptę soli oraz pieprzu. Trzymaj na ogniu do momentu, aż warzywa i udka będą miękkie.
Wywar odcedź i do jeszcze gorącego wsyp żelatynę. Dokładnie wymieszaj.
Na dno foremek wykładaj warstwami mięso, marchewkę i kukurydzę, zalej wywarem. Pozostaw do wystygnięcia, a następnie przełóż do lodówki.
Podawaj wraz z ćwiartką cytryny lub odrobiną octu.