Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tymbaliki, inaczej nazywane również galantyną to niekwestionowany hit każdej z imprez. Są bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle efektowne. Najlepiej smakują podane z kawałkiem cytryny lub z odrobiną octu.
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 127
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 31
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 127
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 31
Składniki
Cebulę opal na ogniu. Udka z kurczaka wraz z obranymi marchewkami, pietruszką, selerem, opaloną cebulą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim włóż do garnka i zalej wodą, tak by przykryła wszystkie składniki. Gotuj na wolnym ogniu. Po około 40 minutach dodaj sporą szczyptę soli oraz pieprzu. Trzymaj na ogniu do momentu, aż warzywa i udka będą miękkie.
Wywar odcedź i do jeszcze gorącego wsyp żelatynę. Dokładnie wymieszaj.
Na dno foremek wykładaj warstwami mięso, marchewkę i kukurydzę, zalej wywarem. Pozostaw do wystygnięcia, a następnie przełóż do lodówki.
Podawaj wraz z ćwiartką cytryny lub odrobiną octu.