Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 397 odcinka programu Ewa gotuje.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 372
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2246
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 997
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 372
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2246
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 997
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami. Zdjąć z ognia i przestudzić.
Serdelki naciąć wzdłuż lub nakłuć widelcem. Umieścić w słoiku. Dołożyć trochę czosnku, pokrojonej cebuli i papryki.
Zalać marynatą. Słoik zakręcić, dobrze wystudzić i wstawić do lodówki. Utopence będą gotowe po 3-4 dniach, ale można je przechowywać nawet przez 2 miesiące.