Do góry

Przekąski Przepis na:

Wachlarzyki ziemniaczane

Wachlarzyki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15981

Dodano:

Odsłon: 4002

Super przekąska na imprezę studencką.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Ziemniaki obrać i pokroić w plastry tak, aby z jednej strony były połączone. Boczek wędzony kroimy w plastry i wkładamy w ziemniaczki, delikatnie aby nie rozwarstwić. Jeżeli boczek jest mało słony, przyprawiamy według uznania (polecam sól czosnkową) i pieczemy w temperaturze 200°C około 30 minut. Pod koniec możemy posypać żółtym serem ale nie koniecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń