Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na imprezę studencką.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 901
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 947
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1694
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14614
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 901
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2844
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 947
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1694
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14614
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry tak, aby z jednej strony były połączone. Boczek wędzony kroimy w plastry i wkładamy w ziemniaczki, delikatnie aby nie rozwarstwić. Jeżeli boczek jest mało słony, przyprawiamy według uznania (polecam sól czosnkową) i pieczemy w temperaturze 200°C około 30 minut. Pod koniec możemy posypać żółtym serem ale nie koniecznie.