Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Ale jako alternatywę można użyć miód, zwykły cukier i zwykłe krowie /albo kozie/ mleko. Co tam kto lubi, albo czego nie lubi. Przepis taki, że można podmieniać.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Składniki
Stewię mieszam z mlekiem sojowym. Zalewam kaszę i łączę z ekstraktem waniliowym. Wszystko razem miksuję, do uzyskania gładkiego płynu. Dodaję nasiona chia, jagody goji i pokruszone truskawki /część pozostawiam do dekoracji koktajlu/. Mieszam delikatnie i schładzam w lodówce. Przed podaniem posypuję pozostałymi składnikami.