Do góry

Przekąski Przepis na:

waniliowy koktajl jaglano-sojowy

waniliowy koktajl jaglano-sojowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2593

Dodano:

Odsłon: 7290

Przygotowałam w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Ale jako alternatywę można użyć miód, zwykły cukier i zwykłe krowie /albo kozie/ mleko. Co tam kto lubi, albo czego nie lubi. Przepis taki, że można podmieniać.

Składniki

  • 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 250 ml mleka sojowego
  • 1 płaska łyżka stewii
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • 1 płaska łyżka nasion chia
  • 1 mała garstka jagód goji
  • garstka suszonych truskawek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Stewię mieszam z mlekiem sojowym. Zalewam kaszę i łączę z ekstraktem waniliowym. Wszystko razem miksuję, do uzyskania gładkiego płynu. Dodaję nasiona chia, jagody goji i pokruszone truskawki /część pozostawiam do dekoracji koktajlu/. Mieszam delikatnie i schładzam w lodówce. Przed podaniem posypuję pozostałymi składnikami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń