Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 829
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 829
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i pokroić w plasterki. Kukurydzę i groszek osączyć na sitach. Oczyszczony, umyty filet ugotować w małej ilości wody z warzywami, listkiem laurowym. zielem angielskim, pieprzem czarnym ziarnistym, solą. Kurczaka wyjąć z wywaru. Pokroić na małe kawałki. Wywar przecedzić. Warzywa można wykorzystać na sałatkę. Do wywaru dodać żelatynę. Mieszać żeby żelatyna się rozpuściła. Jeśli jest taka konieczność to podrzać. Nie gotować. Na dnie naczynia ułożyć plasterki jajek. Ułożyć warstwami groszek, kurczaka, kukurydzę, gałązki koperku po bokach, plasterki jajek i całość zalać wywarem z żelatyną. Wstawić do lodówki żeby galareta stężała. Żeby wyjąć galaretkę z naczynia wystarczy zamoczyć je w ciepłej wodzie. Przyłożyć talerzyk i obrócić do góry denkiem. Gotowe. Smacznego.