Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na przekąskę, dobre np. do ryby czy mięsa z grilla, dobre jako "przegryzka" do wina czy piwa - smakują szczególnie latem. I są zdrowe!
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 123
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 151
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 319
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 123
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 151
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 319
Składniki
Bakłażana pokrój w centymetrowe plastry, posyp obficie solą i odłóż na sitka, aby puścił gorzki sok. Po ok. 30-40 minutach opłucz pod bieżącą wodą, osusz dokładnie papierem kuchennym.
Cukinię pokrój w skośne, centymetrowe plastry, pomidory przekrój na połówki, z całych główek czosnku odkrój spód - ok. 0,5 cm. Warzywa włóż do miski, skrop kilkoma kroplami soku z cytryny i obficie posmaruj oliwą. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
Piecz na grillu - bakłażana i cukinię ok. 2-3 minuty z każdej strony, pomidory - przecięciem do góry ok. 8 -10 minut, następnie obróć i dopiecz jeszcze 5 minut. Czosnek - połóż na gorącym grillu przecięciem do dołu na ok. 12 - 15 minut, aż będzie miękki. Warzywa podawaj posypane kiełkami i udekorowane pomidorkami koktajlowymi w towarzystwie sosu tzatziki. Idealne do np. pstrąga z masłem czosnkowo - ziołowym (patrz inne moje przepisy)