Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na spotkanie z bliskimi albo również fajny pomysł na kolację. Warzywa owinięte w ciasto francuskie i usmażone na głębokim oleju. Nie jest to najzdrowsze wydanie warzyw, ale zapewniam, że jest pysznie. ;)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2541
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1775
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11195
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2541
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1775
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11195
Składniki
Na patelni rozgrzać ok 2 łyżek oleju. Przeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę.
Marchewkę pokroić w cienkie paseczki. Dodać do cebuli, podlać odrobiną wody i dusić przez ok 5 minut.
Pora pokroić w półplasterki, wrzucić na patelnię. Posolić, popieprzyć wymieszać i dusić do miękkości oraz połączenia składników.
Jajko rozbełtać. Zacząć rozgrzewać olej tak, żeby miał ok 175°C. Ciasto podzielić na kwadraty o boku 12 cm. Brzegi ciasta posmarować jajkiem, a na środek nakładać farsz - 1 łyżka na kwadrat.
Przeciwległe rogi połączyć ze sobą, a następnie zrolować zaczynając od większej strony (z farszem), tak żeby powstały łódeczki jak na zdjęciu. Pomagamy sobie mąką, gdy ciasto za bardzo się skleja.
Roladki smażyć na gorącym tłuszczu przez ok 5 minut. Do zarumienienia ciasta. Smacznego! :)