Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka panierowana w mące, smażona i duszona w sosie cebulowym. Jest naprawdę bardzo zdrowa i smaczna.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 487
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 826
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 487
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 826
Składniki
Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy), panierujemy w mące i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.
W między czasie w garnku na 3-4 łyżkach oleju smażymy pokrojone w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy, posypujemy majerankiem. Gdy cebule są ładnie zeszklone układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki, wlewamy wodę i dusimy około 10 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. Uduszone wątróbki podajemy z pieczywem jako ciepłą przekąskę z chlebem lub z ziemniakami i ogórkiem kiszonym, jako danie główne. Smacznego!!!