Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka panierowana w mące, smażona i duszona w sosie cebulowym. Jest naprawdę bardzo zdrowa i smaczna.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 780
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22824
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15241
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45916
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 780
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22824
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15241
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45916
Składniki
Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy), panierujemy w mące i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.
W między czasie w garnku na 3-4 łyżkach oleju smażymy pokrojone w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy, posypujemy majerankiem. Gdy cebule są ładnie zeszklone układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki, wlewamy wodę i dusimy około 10 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. Uduszone wątróbki podajemy z pieczywem jako ciepłą przekąskę z chlebem lub z ziemniakami i ogórkiem kiszonym, jako danie główne. Smacznego!!!