Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25789
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 200
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 426
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25789
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 200
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 426
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić i zalać mlekiem na godzinę. Z każdego jabłka ściąć czapkę od góry i usunąć gniazda nasienne. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odsączyć i wymieszać z rodzynkami. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać dobrze odsączoną wątróbkę, przyprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodać kaszę z rodzynkami i wymieszać. Gotową wątróbkę włożyć do przygotowanych jabłek, nakryć ściętymi czapkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut. SMACZNEGO.