Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 134
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 594
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8687
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3012
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 134
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 594
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8687
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3012
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić i zalać mlekiem na godzinę. Z każdego jabłka ściąć czapkę od góry i usunąć gniazda nasienne. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odsączyć i wymieszać z rodzynkami. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać dobrze odsączoną wątróbkę, przyprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodać kaszę z rodzynkami i wymieszać. Gotową wątróbkę włożyć do przygotowanych jabłek, nakryć ściętymi czapkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut. SMACZNEGO.