Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 9
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 124
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 9
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 124
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić i zalać mlekiem na godzinę. Z każdego jabłka ściąć czapkę od góry i usunąć gniazda nasienne. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odsączyć i wymieszać z rodzynkami. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać dobrze odsączoną wątróbkę, przyprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodać kaszę z rodzynkami i wymieszać. Gotową wątróbkę włożyć do przygotowanych jabłek, nakryć ściętymi czapkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut. SMACZNEGO.