Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1361
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 303
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1361
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 303
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić i zalać mlekiem na godzinę. Z każdego jabłka ściąć czapkę od góry i usunąć gniazda nasienne. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odsączyć i wymieszać z rodzynkami. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać dobrze odsączoną wątróbkę, przyprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodać kaszę z rodzynkami i wymieszać. Gotową wątróbkę włożyć do przygotowanych jabłek, nakryć ściętymi czapkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut. SMACZNEGO.