Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, pokroić i zalać mlekiem na godzinę. Z każdego jabłka ściąć czapkę od góry i usunąć gniazda nasienne. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odsączyć i wymieszać z rodzynkami. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na maśle, dodać dobrze odsączoną wątróbkę, przyprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu około 10 minut. Następnie dodać kaszę z rodzynkami i wymieszać. Gotową wątróbkę włożyć do przygotowanych jabłek, nakryć ściętymi czapkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut. SMACZNEGO.