Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka. Umili gościom oczekiwanie na danie główne.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18975
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19763
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18975
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19763
Składniki
Wątróbki oczyścić, osuszyć, cebulę posiekać. Śliwki umyć, osuszyć, pokroić. Boczek pokroić w słupki.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać boczek, przesmażyć i dodać wątróbki. Smażyć 3-4 minuty.
Połączyć z usmażonymi na oddzielnej patelni sliwkami, doprawic solą, pieprzem i papryką. Podawać na pieczywie udekorowane listkami majeranku.