Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbkowe pate według Ewy Wachowicz

Wątróbkowe pate według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 982

Dodano:

Odsłon: 1755

Pasztet z kurzych wątróbek.

Składniki

  • 450 g - wątróbek kurzych
  • 200 g - masła
  • 4 - jajka
  • 50 ml - wiśniówki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbkowe pate według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczone i lekko przestudzone masło.

  2. Masę przelać do „keksówki" wyłożonej folią spożywczą. Piec przez 45 minut w piekarniku w kąpieli wodnej, w temperaturze 150 st. C.

  3. Ostudzić. Podawać jako smarowidło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń