Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne jajka na stole wielkanocnym podane z szynką i warzywami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5559
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7760
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5559
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7760
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Składniki
Jaja gotuję na twardo w osolonej wodzie. Studzę, obieram i kroję na połówki. Sałatę myję, osuszam i układam liście na talerzach. Dodaję połówki jajek, koreczki z pieczarek marchewki i korniszona, układam plastry zielonego ogórka. Cebulę czerwoną obieram i nożykiem małym robię nacięcia w kształcie litery v. Wycinam w ten sposób kwiatki. Powstaną dwie połówki z każdej cebuli, które potem rozdzielam kolejne warstwy cebuli. Do każdego kwiatka wkładam czarną oliwę i układam na sałatce. Majonez przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję jajka, posypuję rzeżuchą. Układam połówki pomidorków koktajlowych, i dodaję fasolę czerwoną którą wcześniej przepłukałam na sitku. Plastry szynki zwijam w ruloniki i dodaję do sałatki.