Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne jajka na stole wielkanocnym podane z szynką i warzywami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
Składniki
Jaja gotuję na twardo w osolonej wodzie. Studzę, obieram i kroję na połówki. Sałatę myję, osuszam i układam liście na talerzach. Dodaję połówki jajek, koreczki z pieczarek marchewki i korniszona, układam plastry zielonego ogórka. Cebulę czerwoną obieram i nożykiem małym robię nacięcia w kształcie litery v. Wycinam w ten sposób kwiatki. Powstaną dwie połówki z każdej cebuli, które potem rozdzielam kolejne warstwy cebuli. Do każdego kwiatka wkładam czarną oliwę i układam na sałatce. Majonez przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję jajka, posypuję rzeżuchą. Układam połówki pomidorków koktajlowych, i dodaję fasolę czerwoną którą wcześniej przepłukałam na sitku. Plastry szynki zwijam w ruloniki i dodaję do sałatki.