Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne jajka na stole wielkanocnym podane z szynką i warzywami.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21585
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21585
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 156
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 288
Składniki
Jaja gotuję na twardo w osolonej wodzie. Studzę, obieram i kroję na połówki. Sałatę myję, osuszam i układam liście na talerzach. Dodaję połówki jajek, koreczki z pieczarek marchewki i korniszona, układam plastry zielonego ogórka. Cebulę czerwoną obieram i nożykiem małym robię nacięcia w kształcie litery v. Wycinam w ten sposób kwiatki. Powstaną dwie połówki z każdej cebuli, które potem rozdzielam kolejne warstwy cebuli. Do każdego kwiatka wkładam czarną oliwę i układam na sałatce. Majonez przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję jajka, posypuję rzeżuchą. Układam połówki pomidorków koktajlowych, i dodaję fasolę czerwoną którą wcześniej przepłukałam na sitku. Plastry szynki zwijam w ruloniki i dodaję do sałatki.