Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne jajka faszerowane masą jajeczno-serowo-majonezową to pyszna przekąska, która jako pierwsza zniknie ze świątecznego stołu. To dość klasyczna potrawa z powiewem świeżości i lekko orientalną nutą curry. Całość nie tylko pysznie smakuje, ale także wygląda efektownie, elegancko i bardzo wiosennie. Z powodzeniem możesz przygotować te jajka także na zwykłe śniadanie czy nawet na różnego rodzaju imprezy rodzinne.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15234
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4750
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8982
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15234
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4750
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8982
Składniki
Jajka wstaw do garnka z zimną wodą i postaw je na dużym ogniu. Ustaw minutnik na 20 minut. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie do upłynięcia wyznaczonego czasu.
Natychmiast zdejmij jajka z ognia i zanurz je w lodowatej wodzie przez minutę. Następnie delikatnie je rozbij i obierz pod bieżącą, zimną wodą.
Jajka przekrój na połówki i wydrąż z nich delikatnie żółtka.
Żółtka przenieś do miski i rozgnieć je widelcem na jednolitą masę. Ciekawym rozwiązaniem jest przetarcie ich przez metalowe sitko.
Do żółtek dodaj majonez, śmietanę, serek śmietankowy, musztardę i przyprawy. Dobrze wymieszaj widelcem, w razie potrzeby rozbijając grudki.
Masę przenieś do rękawa cukierniczego z dużą końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskaj nadzienie na otwory po żółtkach w jajkach.
Wielkanocne jajka faszerowane podawaj na zimno, udekorowane ulubionym kiełkami lub rzeżuchą.