Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze leśnych świeżych grzybów
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Miałam gotowe grzyby leśne pasteryzowane w słonej zalewie. Można użyć mrożonych grzybów. Grzyby przesmaża się z posiekaną cebulką i pod koniec smażenia dodaje się posiekany czosnek. Grzyby doprawia się sola i pieprzem.
Grzyby można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub posiekać w malakserze, tak aby zostały kawałeczki grzybów. Teraz jest już jak ze zwykłymi mielonymi, jajo, bułka tarta. Uformowane kotlety obtacza się jeszcze w bułce tartej i smaży na rumiano.
Smacznego :)