Do góry

Przekąski Przepis na:

Winogrona, camembert i orzechy czyli idealna przekąska do wina.

Winogrona, camembert i orzechy czyli idealna przekąska do wina.

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17028

Dodano:

Odsłon: 983

Kiedy zapowiada mi się wieczór z kieliszkiem wina, uwielbiam wtedy robić bardzo łatwe i szybkie przekąski. A nie ma nic prostszego od podania winogron z serem camembert i orzechami. Ręka sama sięga do talerza.

Składniki

  • 1 duża kiść czerwonych winogron
  • 2 kiście białych winogron
  • 1 ser camembert
  • garść orzechów włoskich
  • 1 duża łyżka miodu spadziowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser camembert dzielimy na osiem równych kawałków i układamy na środku talerza. Na środek sera wylewamy łyżkę miodu.

  2. Ser obsypujemy do o koła orzechami włoskimi.

  3. Winogrona płuczemy, osuszamy i układamy koło sera.

  4. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń