Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i kaloryczna zapiekanka na dobrą kolację dla studentów.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, zalać zimną wodą i odcedzić. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła i włożyć do niego makaron.
Cebulę z czosnkiem obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na 1 łyżce masła i dodać do makaronu. Pieczarki oczyścić, pokroić, usmażyć na maśle i gdy woda odparuje dodać pokrojoną szynkę.
Chwilę podsmażyć i wyłożyć na makaron i wymieszać . Przecier pomidorowy rozcieńczyć połowie szklanki wody z przyprawami i 2/3 startego sera. Zalać sosem makaron.
Posypać resztą sera i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.