Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i kaloryczna zapiekanka na dobrą kolację dla studentów.
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12265
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12265
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, zalać zimną wodą i odcedzić. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła i włożyć do niego makaron.
Cebulę z czosnkiem obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na 1 łyżce masła i dodać do makaronu. Pieczarki oczyścić, pokroić, usmażyć na maśle i gdy woda odparuje dodać pokrojoną szynkę.
Chwilę podsmażyć i wyłożyć na makaron i wymieszać . Przecier pomidorowy rozcieńczyć połowie szklanki wody z przyprawami i 2/3 startego sera. Zalać sosem makaron.
Posypać resztą sera i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.