Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrap, czyli kanapka wykonana z tortilli z bogatym wnętrzem. Dzięki temu, że podczas zwijania kanapki użyłam foli spożywczej do jej środka mogłam włożyć nadzienia, aż po sam brzeg.
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4971
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 888
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 309
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4971
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 888
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 309
Składniki
Tortillę układamy na kawałku foli spożywczej. Tortillę równomiernie smarujemy majonezem, a następnie posypujemy makiem, słonecznikiem, migdałami i żurawiną. Na tortilli układamy sałatę, tak by wystawała za tortillę Na środku tortilli układamy plastry łososia, skrapiamy cytryną i posypujemy posiekaną zieleniną. Następnie układamy pokrojone warzywa, avocado i jajka.
Liście sałaty zawijamy do środka. Następnie ostrożnie unosimy brzegi tortilli by ją zawinąć. Tortillę szczelnie owijamy folią spożywczą. Ja dodatkowo owinęłam papierem kanapkowym i przewiązałam sznureczkiem. Podałam z plasterkami cytryny. Takie wrapy to pomysł na zdrowy posiłek w domu, ale również, w pracy szkole czy podczas pikniku.