Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrap, czyli kanapka wykonana z tortilli z bogatym wnętrzem. Dzięki temu, że podczas zwijania kanapki użyłam foli spożywczej do jej środka mogłam włożyć nadzienia, aż po sam brzeg.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416547
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416547
Składniki
Tortillę układamy na kawałku foli spożywczej. Tortillę równomiernie smarujemy majonezem, a następnie posypujemy makiem, słonecznikiem, migdałami i żurawiną. Na tortilli układamy sałatę, tak by wystawała za tortillę Na środku tortilli układamy plastry łososia, skrapiamy cytryną i posypujemy posiekaną zieleniną. Następnie układamy pokrojone warzywa, avocado i jajka.
Liście sałaty zawijamy do środka. Następnie ostrożnie unosimy brzegi tortilli by ją zawinąć. Tortillę szczelnie owijamy folią spożywczą. Ja dodatkowo owinęłam papierem kanapkowym i przewiązałam sznureczkiem. Podałam z plasterkami cytryny. Takie wrapy to pomysł na zdrowy posiłek w domu, ale również, w pracy szkole czy podczas pikniku.