Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 751 Ocena: 4954
Dodano: 17.06.2020
Odsłon: 124
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie na miękko ( ja w czasie gotowania się makaronu wlewam do wody olej wtedy makaron się nie klei ). Ugotowany przelać na durszlak i zahartować go zimna wodą odczekać aż ocieknie z wody.
Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki, położyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody. Gotowe truskawki przełożyć do salaterki dodać cukier według swego smaku i w zależności od tego jak słodkie są truskawki ( czasem trafią się tak pyszne że w ogóle nie trzeba dodawać cukru ). Truskawki rozgnieść widelcem nie całkiem na miazgę ale tak by były widoczne truskawki.
Tak przygotowane truskawki podałam z makaronem ugotowanym na mięciutko oraz kleksem śmietany.Można też podać z całymi truskawkami lub makaronem kto jaką ma ochotę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ErJot 17 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam zarówno truskawki jak i to danie:))) Jeszcze w tym roku nie robiłam ale to tylko kwestia czasu:)))0 Kto głosował? | Odpowiedz