Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja nie jestem zwolennikiem truskawek lecz moja rodzinka za nimi przepada tak więc dziś przygotowałam im fajne danie. Potrafi je zrobić każdy, wiem pewnie się ośmieszę wstawiając przepis ale pomyślałam że może ktoś chętnie skorzysta choć to nic skomplikowanego.
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4443
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21664
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4443
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21664
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie na miękko ( ja w czasie gotowania się makaronu wlewam do wody olej wtedy makaron się nie klei ). Ugotowany przelać na durszlak i zahartować go zimna wodą odczekać aż ocieknie z wody.
Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki, położyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody. Gotowe truskawki przełożyć do salaterki dodać cukier według swego smaku i w zależności od tego jak słodkie są truskawki ( czasem trafią się tak pyszne że w ogóle nie trzeba dodawać cukru ). Truskawki rozgnieść widelcem nie całkiem na miazgę ale tak by były widoczne truskawki.
Tak przygotowane truskawki podałam z makaronem ugotowanym na mięciutko oraz kleksem śmietany.Można też podać z całymi truskawkami lub makaronem kto jaką ma ochotę.