Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja nie jestem zwolennikiem truskawek lecz moja rodzinka za nimi przepada tak więc dziś przygotowałam im fajne danie. Potrafi je zrobić każdy, wiem pewnie się ośmieszę wstawiając przepis ale pomyślałam że może ktoś chętnie skorzysta choć to nic skomplikowanego.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7935
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1239
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7935
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1239
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13709
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie na miękko ( ja w czasie gotowania się makaronu wlewam do wody olej wtedy makaron się nie klei ). Ugotowany przelać na durszlak i zahartować go zimna wodą odczekać aż ocieknie z wody.
Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki, położyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody. Gotowe truskawki przełożyć do salaterki dodać cukier według swego smaku i w zależności od tego jak słodkie są truskawki ( czasem trafią się tak pyszne że w ogóle nie trzeba dodawać cukru ). Truskawki rozgnieść widelcem nie całkiem na miazgę ale tak by były widoczne truskawki.
Tak przygotowane truskawki podałam z makaronem ugotowanym na mięciutko oraz kleksem śmietany.Można też podać z całymi truskawkami lub makaronem kto jaką ma ochotę.