Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja nie jestem zwolennikiem truskawek lecz moja rodzinka za nimi przepada tak więc dziś przygotowałam im fajne danie. Potrafi je zrobić każdy, wiem pewnie się ośmieszę wstawiając przepis ale pomyślałam że może ktoś chętnie skorzysta choć to nic skomplikowanego.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1708
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15068
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2248
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1708
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15068
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2248
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8861
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie na miękko ( ja w czasie gotowania się makaronu wlewam do wody olej wtedy makaron się nie klei ). Ugotowany przelać na durszlak i zahartować go zimna wodą odczekać aż ocieknie z wody.
Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki, położyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody. Gotowe truskawki przełożyć do salaterki dodać cukier według swego smaku i w zależności od tego jak słodkie są truskawki ( czasem trafią się tak pyszne że w ogóle nie trzeba dodawać cukru ). Truskawki rozgnieść widelcem nie całkiem na miazgę ale tak by były widoczne truskawki.
Tak przygotowane truskawki podałam z makaronem ugotowanym na mięciutko oraz kleksem śmietany.Można też podać z całymi truskawkami lub makaronem kto jaką ma ochotę.