Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie smaczne smażone krewetki na grzance z sosem guacamole. Zobaczcie, jak w prosty sposób wyczarować oryginalną przekąskę dla gości.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy rozdrobniony czosnek i przyprawy. Podsmażamy czosnek przez około 2 minuty, aż się zarumieni. Następnie wrzucamy na patelnię umyte, oczyszczone i osuszone krewetki. Całość smażymy około 3-4 minuty pilnując, aby krewetki zarumieniły się po równo z każdej strony. Na koniec przekładamy krewetki na papierowy ręcznik.
Przygotowanie pasty guacamole zaczynamy od umycia awokado, usunięcia pestki i wydrążenia miąższu. Pastę rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z limonki, rozdrobniony czosnek, chili oraz przyprawy. Całość mieszamy do połączenia składników.
Z kromek chleba tostowego wycinamy okrągłe kształty. Następnie nakładamy za pomocą łyżeczki pastę guacamole i ustawiamy krewetki. Z podanego przepisu powinno powstać około 20 kanapeczek.