Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie smaczne smażone krewetki na grzance z sosem guacamole. Zobaczcie, jak w prosty sposób wyczarować oryginalną przekąskę dla gości.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135760
Pychota. Polecam.
Odsłon: 497
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14309
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6280
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135760
Pychota. Polecam.
Odsłon: 497
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14309
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6280
Składniki
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy rozdrobniony czosnek i przyprawy. Podsmażamy czosnek przez około 2 minuty, aż się zarumieni. Następnie wrzucamy na patelnię umyte, oczyszczone i osuszone krewetki. Całość smażymy około 3-4 minuty pilnując, aby krewetki zarumieniły się po równo z każdej strony. Na koniec przekładamy krewetki na papierowy ręcznik.
Przygotowanie pasty guacamole zaczynamy od umycia awokado, usunięcia pestki i wydrążenia miąższu. Pastę rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z limonki, rozdrobniony czosnek, chili oraz przyprawy. Całość mieszamy do połączenia składników.
Z kromek chleba tostowego wycinamy okrągłe kształty. Następnie nakładamy za pomocą łyżeczki pastę guacamole i ustawiamy krewetki. Z podanego przepisu powinno powstać około 20 kanapeczek.