Do góry

Przekąski Przepis na:

Wytrawne babeczki

Wytrawne babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 1443

Dodano:

Odsłon: 3086

Takie babeczki smakują oczywiście najlepiej na ciepło, ale świetnie sprawdzą się również na zimno jako np. drugie śniadanie zabrane ze sobą do szkoły.

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g sera żółtego
  • 200 g wędzonej szynki
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 ml oleju
  • 1 szklanka mleka
  • sól
  • 280 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek siekamy drobno. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szynkę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Całe jajka wbijamy do miski dodajemy cukier i ubijamy mikserem.Dolewamy olej i mleko. Miksujemy. Doprawiamy solą. Do tej samej miski dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie miksujemy. Na koniec dorzucamy ser, paprykę, szynkę i czosnek. Mieszamy łyżką i nakładamy do 3/4 wysokości przygotowane wcześniej papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. i pieczemy przez ok. 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń