Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie babeczki smakują oczywiście najlepiej na ciepło, ale świetnie sprawdzą się również na zimno jako np. drugie śniadanie zabrane ze sobą do szkoły.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Składniki
Czosnek siekamy drobno. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szynkę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Całe jajka wbijamy do miski dodajemy cukier i ubijamy mikserem.Dolewamy olej i mleko. Miksujemy. Doprawiamy solą. Do tej samej miski dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie miksujemy. Na koniec dorzucamy ser, paprykę, szynkę i czosnek. Mieszamy łyżką i nakładamy do 3/4 wysokości przygotowane wcześniej papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. i pieczemy przez ok. 30 min.