Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite muffinki o smaku i aromacie pizzy. Polecam !!!Pyszne i proste w przygotowaniu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 126
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31289
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 126
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31289
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 210C. W tym czasie w misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, przyprawą do pizzy, papryką, oregano. Żółty ser (kawałeczek odłożyć do posypania na wierzchu) i wędlinę kroimy w małą kostkę. Cebulę kroimy w dość grubą kostkę, szklimy na oliwie i doprawiamy Vegetą. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną wędlinę. Ser, wędlinę i cebulę dodajemy do pozostałych składników i mieszamy, tak by pokryły się mąką. Jajka rozkłócamy z mlekiem. Masło roztapiamy w rondelku, lekko studzimyć, a następnie dodajemy do mleka i dokładnie mieszamy. Płyny łączymy z mąką, i dosyć dokładnie mieszamy (ciasto nie musi być gładkie). Ja robiłam muffinki w foremkach silikonowych jak ktoś ma formę do muffinek taką dużą to trzeba ją posmarować masłem żeby muffinki się nie przykleiły. Do foremek nakładamy po dosyć sporej łyżce ciasta.Następnie na środek nałożyć „kleks” ketchupu i przykryć kolejną łyżką ciasta. Wierzch muffinków posypujemy serem (startym na tarce o drobnych oczkach). Piec przez około 20 - 25 min. SMACZNEGO!!!