Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, chrupiące ciasto serowo-maślane swoją konsystencją przypomina ciasto francuskie. W środku każdego z nich ukryty jest plasterek wędzonej polędwicy.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 477
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 477
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i odkładamy na noc do lodówki. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy nadając kształt koła. Każde koło dzielimy na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy rozmąconym jajkiem, następnie kładziemy plasterek wędliny. Zwijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy w 200℃ około 12-15 minut, aż ładnie się zrumienią. Takie rogaliki wyśmienicie smakują z czerwonym barszczem.