Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, chrupiące ciasto serowo-maślane swoją konsystencją przypomina ciasto francuskie. W środku każdego z nich ukryty jest plasterek wędzonej polędwicy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2655
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421768
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2655
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421768
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2152
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i odkładamy na noc do lodówki. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy nadając kształt koła. Każde koło dzielimy na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy rozmąconym jajkiem, następnie kładziemy plasterek wędliny. Zwijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy w 200℃ około 12-15 minut, aż ładnie się zrumienią. Takie rogaliki wyśmienicie smakują z czerwonym barszczem.