Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, chrupiące ciasto serowo-maślane swoją konsystencją przypomina ciasto francuskie. W środku każdego z nich ukryty jest plasterek wędzonej polędwicy.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 285
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 830
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i odkładamy na noc do lodówki. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy nadając kształt koła. Każde koło dzielimy na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy rozmąconym jajkiem, następnie kładziemy plasterek wędliny. Zwijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy w 200℃ około 12-15 minut, aż ładnie się zrumienią. Takie rogaliki wyśmienicie smakują z czerwonym barszczem.