Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 192
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 76
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 99
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3692
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 192
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 76
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 99
Składniki
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać masło i starte na tarce na dużych oczkach cukinie i pieczarki. Dusić dość długo na wolnym ogniu, bo trzeba maksymalnie odparować powstały płyn. Mieszać od czasu do czasu. Dodać ser feta. Dokładnie połączyć z cukinią i pieczarkami. Ciągle mieszać. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wystudzić zawartość patelni. Do chłodnej masy dodać ser żółty. Wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować ketchupem. Nałożyć masę z patelni. Wyrównać i zwinąć rulon. Pokroić na kawałki ok 2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układać cięciem do papieru. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut. Gotowe. Smacznego.