Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne tarteletki z sałatką i wędliną to świetny sposób na pyszną i efektownie podaną przystawkę. Polecam.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1101
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1101
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać szczyptę soli, żółtko i zimną wodę. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić posmarowane oliwą foremki. Ponownie włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Upiec na złoty kolor, ostudzić.
Marchewkę, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Cebulę i papryczkę chili drobno posiekać. Fasolę osączyć z zalewy i przelać przegotowaną wodą. Wszystkie składniki oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem z bazylią, wymieszać.
Na dno tarteletek włożyć po kawałku kapusty pekińskiej, napełnić sałatką. Ułożyć wędlinę i ozdobić kleksem z majonezu.