Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiliśmy przygotować wytrawne ciasto – keks do którego można dodać ulubione dodatki, my zdecydowaliśmy się na: pieczarki, cebulę, oliwki, ser i orzechy. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i sycące. Idealne jako przekąska oraz samodzielne danie. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4618
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Składniki
• Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy z dwoma łyżkami masła przez kilka minut • Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach • Oliwki kroimy na cztery części • Orzechy siekamy • Szynkę kroimy w kostkę • Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy sól, proszek do pieczenia i mieszamy • Jajka ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy mleko, jogurt naturalny oraz oliwę, całość mieszamy
• Do masy dodajemy mąkę i mieszamy na niskich obrotach miksera • Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki: pieczarki, cebulę, oliwki, orzechy, ser całość mieszamy szpatułką • Tak przygotowane ciasto przelewamy do dwóch form wyłożonych papierem do pieczenia (wymiar 26x12cm) na wierzchu układamy połówki orzechów włoskich • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni grzanie góra i dół przez 55 minut (bez termoobiegu)