Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiliśmy przygotować wytrawne ciasto – keks do którego można dodać ulubione dodatki, my zdecydowaliśmy się na: pieczarki, cebulę, oliwki, ser i orzechy. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i sycące. Idealne jako przekąska oraz samodzielne danie. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5038
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29567
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 203
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19131
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 887
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5038
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29567
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 203
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19131
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 887
Składniki
• Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy z dwoma łyżkami masła przez kilka minut • Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach • Oliwki kroimy na cztery części • Orzechy siekamy • Szynkę kroimy w kostkę • Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy sól, proszek do pieczenia i mieszamy • Jajka ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy mleko, jogurt naturalny oraz oliwę, całość mieszamy
• Do masy dodajemy mąkę i mieszamy na niskich obrotach miksera • Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki: pieczarki, cebulę, oliwki, orzechy, ser całość mieszamy szpatułką • Tak przygotowane ciasto przelewamy do dwóch form wyłożonych papierem do pieczenia (wymiar 26x12cm) na wierzchu układamy połówki orzechów włoskich • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni grzanie góra i dół przez 55 minut (bez termoobiegu)