Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiliśmy przygotować wytrawne ciasto – keks do którego można dodać ulubione dodatki, my zdecydowaliśmy się na: pieczarki, cebulę, oliwki, ser i orzechy. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i sycące. Idealne jako przekąska oraz samodzielne danie. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 34
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 134
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 34
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 134
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
• Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy z dwoma łyżkami masła przez kilka minut • Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach • Oliwki kroimy na cztery części • Orzechy siekamy • Szynkę kroimy w kostkę • Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy sól, proszek do pieczenia i mieszamy • Jajka ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy mleko, jogurt naturalny oraz oliwę, całość mieszamy
• Do masy dodajemy mąkę i mieszamy na niskich obrotach miksera • Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki: pieczarki, cebulę, oliwki, orzechy, ser całość mieszamy szpatułką • Tak przygotowane ciasto przelewamy do dwóch form wyłożonych papierem do pieczenia (wymiar 26x12cm) na wierzchu układamy połówki orzechów włoskich • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni grzanie góra i dół przez 55 minut (bez termoobiegu)