Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne kotleciki z filetu z kurczaka które nazwałam żabkami, są z dodatkiem pieczarek, papryki czerwonej. Robi się je szybko, nie są trudne w wykonaniu, ale przede wszystkim są smaczne. Polecam serdecznie.
patelnia, miska, nóź, deska do krojenia, łyżka,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 665
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12409
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 665
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12409
Składniki
Z cebuli, oleju, octu czosnku zrobić marynatę. Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć pokroić w drobną kostkę, włożyć do marynaty na 20 minut. Jajka rozbełtać widelcem dodać mąkę, sól, pieprz, przyprawę do drobiu, szczyptę przyprawy uniwersalnej do smaku, umytą oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną oraz obrane starte na tarce pieczarki , wszystkie składniki wymieszać. Smażyć na gorącym oleju małe kotleciki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać na ciepło jak i na zimno.