Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania, pyszne przekąski zarówno na ciepło jak i zimno idealne na przyjęcie dla znajomych, do piwa, czy poprostu do zagryzania :P
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5545
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1465
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5545
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12047
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1465
Składniki
Kupne ciasto francuskie (mozna zrobić własne ale po co sobie zycie utrudniac:P) dzielimy wzdłuż na 2 częsci. Na każdej po kolei ukladamy: szynka, ser, posiekana cebula, czosnek i posiekany ogórek konserwowy. Tak gotowe ciasto zawijamy w roladkę, sklejamy po bokach i kroimy na ok 1 cm krążki. Na blachę kładziemy papier do pieczenia (ten w który było zawinięte ciasto francuskie) i wykladamy krazki. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 minut i gotowe!! Są pyszne zarówno na zimno jak i ciepło i idealnie nadają się jako przekąska do piwa :) Polecam!